2. Opdracht

Het Wereld Natuur Fonds heeft een probleem! De nieuwste editie van het maandblad moet naar de drukker, maar het geplande artikel over het tropisch regenwoud is nog niet gemaakt. Ze roepen jouw hulp in! 

Als verslaggever van het Wereld Natuur Fonds krijg jij de opdracht om een artikel te schrijven in het maandblad van de rangers. 

Het WNF vindt het erg belangrijk dat hun jeugdige leden alles te weten komen over het regenwoud en de gevaren van de bedreiging van het regenwoud. Jij moet in het artikel de lezers over een aantal onderwerpen wat meer vertellen en ze daarna ervan overtuigen dat het regenwoud heel erg belangrijk is. Vooral voor de toekomst!

Natuurlijk moet jij als verslaggever ook genoeg weten over het regenwoud voordat je een artikel kunt schrijven. Ga daarom naar het onderdeel ‘proces’ en volg de stappen zodat je alles leert over het regenwoud en vervolgens kunt beginnen aan het artikel.

Belangrijk: omdat het nieuwe maandblad morgen naar de drukker moet is er haast bij. De lezers willen namelijk op tijd hun nieuwe editie in de bus krijgen. Zorg er voor dat je binnen twee uur de opdrachten gemaakt hebt en het artikel af hebt.